De Soviet-Unie bestaat niet meer

In 1991 spatte de Sovjet-Unie uiteen. Nieuwe landen ontstonden en andere, die we vergeten waren, werden weer zichtbaar en zelfstandig. Het was gedaan met het communisme. Hoe zou het er nu zijn, bijna vijfentwintig jaar na de bevrijding? In april 2014 vertrokken Theo Bakker en Gijsbert Hanekroot voor een reis van 8.000 kilometer door Oost -Europa. Eindbestemming: Sint Petersburg. Een reis door Polen, Wit-Rusland, Rusland, Oekraïne en Hongarije; landen die nog sterk afwijken van Nederland. Toen ze de reis in november 2013 planden, waren er demonstraties op het Maidanplein in Kiev, Oekraïne. Tijdens de reis was de oorlogsdreiging voelbaar. Het was toen nog niet voor te stellen dat het conflict uit zou lopen op een drama waarbij vele doden zijn gevallen.

De auteurs

Theo Bakker (Heiloo, 1948) begon te reizen in het midden van de jaren zestig van de vorige eeuw. Liftvakanties door Europa brachten hem op plaatsen en in situaties die zijn toenmalige verwachtingen van wat het leven te bieden had, verre overstegen. Die reislust groeide uit tot tochten van langere duur naar onder meer Afghanistan, Zuid-Amerika, India, Nepal, Mongolië, Kazachstan en China. Over zijn reizen schreef Theo boeken en artikelen.

Gijsbert Hanekroot (Brussel, 1945) fotografeerde in de jaren zeventig van de vorige eeuw bijna iedereen die er toe deed in de wereld van de popmuziek. Tot hij besloot met fotografie te stoppen, omdat het ondernemerschap lonkte. Een paar jaar geleden, bij het samenstellen en uitbrengen van zijn boek Abba..Zappa Seventies Rock Photography, werd hij opnieuw gegrepen door de fotografie. Dit keer zoekt hij zijn inspiratie vooral op reis, onder meer in China, Japan, India, Zuid-Afrika, en Noord- en Zuid-Amerika.

Uitgever: GW Boeken, Amsterdam, 2014

Vormgeving: © -SYB-, Den Haag, sybontwerp.nl

Druk: Die Keure, Brugge, België

Formaat: 17×24 cm

Aantal pagina’s: 120

ISBN/EAN: 978-90-822650-0-2

Prijs: € 29,95

Het boek bestellen kan hier: https://store.gijsberthanekroot.com/product/de-sovjet-unie-bestaat-niet-meer/